2011. január 14., péntek

MOL vs Maya


Több mint csak olaj

A kiinduló ötlet az olaj hétköznapi felhasználását követően keletkezett, amikor a használt olajat kiöntöttem. Észrevettem, hogy az olaj milyen érdekes formákat hoz létre a vízben. Miért ne működhetne ez sima benzinnel illetve motorolajjal? Ekkor született meg az ötlet, hogy az olaj (az anyag ami ilyen formákat képes létrehozni) több mint olaj. Számomra valami különleges konzisztencia, magfoghatatlan, aranyló sárgás, majdhogynem művészi anyaggá válik, amikor a vízben lebeg szinte súlytalanúl. Mintha a gravitáció törvényei így rá nem is vonatkoznának. Alapvetően maga az olaj az a nyersanyag, amivel mindent összefüggésbe hozhatunk. Az autók az úton ezzel az üzemanyaggal működnek. Mol egy olyan magyar vállalat, ami behálózza életünket, ágai szertenyúlnak a világ minden tája felé és az életünk minden területére. Ezért leginkább egy óriási fához tudom hasonítani, aminek gyökerei szorosan magyar vonatkozásúvá, és felfelétörekvő ágai (befektetései) révén pedig világszerte ismertté teszik. A Mol kivette az olajat a természetből, de még mindíg részese ennek az eredeti körforgásnak.
De nemcsak ezt teszi. Az embert is a körforgás részévé teszi, mert az olajból származó energiát visszaforgatja a kutatásba és a természetvédelembe, amivel a vállalat a magyar gazdaságot és az ebmereket is egyaránt támogatja.



Maya és Vray

Csúszós-gitár
A lehetőségek

A továbbiakban lehetne olajcseppekből egy szívet csinálni ami szimbolizálva ellátja az egész országot üzemanyaggal és különböző támogatásokkal. De az olajat a különleges anyagának köszönhetően, nagyon sokféleképpen fel lehet használni és nem csak nyomdailag. Áttetsző épületi elemek, díjak, szobrok üvegből, vagy csak egyszerűen sárga üveg a benzin kutakon, hogy lássák az emberek milyen a világ az „egy csepp olaj”-kampány szemszögéből.Virtuális játékok, aminek megint csak a metamorfózis a lényege. „Rakjál ki egy autót olajcseppekből.” Videók: maga az olaj, hogyan keletkezett? mi az olajcsepp útja? honnan jön? hogy kerül az autónkba és hogyan lesz belőle energia? Aki a Mol-nál tankol „Hűség cseppek”-et kaphat. :) Mint már korábban ezt írtam az olajat a sokoldalú felhasználhatósága miatt választottam. Ez egy olyan anyag amiből a MOL felépült, viszont nélküle mi a fogyasztók sem jutnánk messzire. Az olaj ezért olyan különleges és értékes. Az olaj több mint olaj.

Beer-Bear :)

LöLogó - Bár úgyvettem észre hogy a pályázat alat megváltozott a MOL arculata

3 megjegyzés:

  1. Nagyon eredeti ötleteid vannak, Norbi, és jó a blogoldal is.

    A floppylemezes 'Arts OF' sorozatod pedig verhetetlen! :)

    reednow /z.m./

    VálaszTörlés
  2. Köszi Timi és Matyi. :)
    Ezt igazán jó hallani, remélem koccanunk azért még. :)

    VálaszTörlés
  3. nagyon korrekt, csak a "Több, mint..."-et felejtsd el légyszi: http://www.tobbmint.hu/

    VálaszTörlés